Ons team

Eigenaren

info@excellentstables.com

Har en Ria

Ria en ik leven ons hele leven al met en tussen de paarden. Opa reed vroeger de melkwagen met paarden, die hij zelf africhtte. Ik ben op jonge leeftijd begonnen pony’s en paarden te rijden. Eerst bij een andere familie en later kocht mijn vader onze eerste pony. Mijn vader en ik hebben uit deze pony een veulen gefokt die later Europees Kampioen Welsh sectie K werd. Helaas was ik genoodzaakt in mijn studietijd te stoppen met rijden en ben ik hierna in militaire dienst gegaan. Na deze periode heb ik mijn vrouw Ria leren kennen. Zij hadden van huis uit ook paarden en hier ben ik opnieuw begonnen met rijden. Na de geboorte van onze kinderen hebben een aantal pony’s en later paarden hun intrede gedaan.

Onze droom en die van onze kinderen is altijd gebleven om de paarden aan huis te kunnen houden. We hebben nu de kans gegrepen om die droom op deze locatie aan de Kasteelweg te realiseren. Helaas is onze zoon Edwin in 2017 komen te overlijden maar met onze zoon Roy en zijn vriendin Enya gaan we er vol voor om hier een nieuwe start te maken.

Eigenaar

info@excellentstables.com

Roy Hendriks

Thuis ben ik van kleins af aan opgegroeid met pony’s en paarden. Voordat ik kon lopen zat ik al op mijn eerste pony Tosca. Hier heb ik op leren rijden en heb ik veel plezier gehad. Daarna heb ik meerderen pony’s gereden, onder andere mijn D Pony Excellent, waar ik dit bedrijf naar vernoemd heb. Ik heb heel veel werk aan deze pony gehad voordat ik met hem een parcours rond kon springen. Daarna heb ik hem in 1 jaar van het B naar het ZZ gereden. Helaas werd ik te groot voor Excellent en ben ik over gegaan naar de paarden. Met mijn verschillende paarden heb ik altijd veel wedstrijden gereden. In die tijd ben ik begonnen mee te helpen op CSI wedstrijden, het bouwen van stallen en verzorgen van de pistes. Het grotere facilitair onderhoud vind ik prachtig om te doen. Na op een aantal grote bedrijven als facilitair medewerker gewerkt te hebben, heb ik nu uiteindelijk de stap gemaakt om een bedrijf op te zetten wat aan al mijn wensen voldoet en optimaal geschikt wordt voor wedstrijd ruiters en amazones.

Training & reserveringen

reservering@excellentstables.com

Enya van Gils

Binnen Excellent Stables ben ik vooral bezig met de verzorging en training van de eigen paarden van de familie, de zorg voor pension paarden en de administratie. Daarnaast run ik mijn eigen onderneming Van Gils Sportpaarden & -Pony’s, waarbij ik paarden africht en opleid, verzorg en lessen geef, op veel verschillende niveau’s. Ik ben in het bezit van mijn instructeurs diploma Orun basissport allround, erkend door NOC*NSF. Ook heb ik mijn internationale trainerspaspoort van de IGEQ. Jaarlijks volg ik bijscholingen en haal ik mijn licentie punten. Op wedstrijd kom ik uit in de disciplines dressuur, springen en eventing.